Hemmeltiedrecept: Stoofpotje met wortel en champignons

Hemmeltiedrecept
Hemmeltiedrecept
Ingrediënten:
750 gram runderlappen

boter om in te braden

750 ml runderbouillon

2 laurierblaadjes

takje rozemarijn

blikje tomatenpuree

500 gram wortelen

350 gram champignons

1 plakje ontbijtkoek
Bereiding:
Verwarm boter in de pan en snijd de runderlappen in grote stukken. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe en laat dit meestoven met de deksel op de pan.
Snijd de wortelen en de champignons in plakjes, voeg dit nadat het vlees twee uur heeft gestoven toe. Laat dit met de deksel op de pan nog een uurtje meestoven tot de vlees mooi gaar en zacht is.
Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door de stoofschotel, dit zorgt voor binding van de saus.
Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of brood

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.