Drie broers varen met motorboot naar Amerika: 'Het kan een zware tocht worden'

De boot waarmee de broers op avontuur gaan (Rechten: Edzard Braam)
De boot waarmee de broers op avontuur gaan (Rechten: Edzard Braam)
ASSEN - Edzard Braam uit Assen stapt binnenkort met zijn twee broers in een motorboot om de Atlantische Oceaan over te steken naar Amerika.
En dat kan een zware tocht worden, denkt Braam. "We hebben een ongebruikelijke route gekozen. Als je via de zuidelijke route gaat, dan heb je altijd relatief goed weer en daar zit de stroming vaak mee."

Geen grenzen

De broers zijn niet vies van een uitdaging en de Groningse scheepswerf No Limit Ships wil bewijzen dat hun boten geen grenzen kennen. Die combinatie leidde tot het plannen van het avontuur met het schip van de Groningse werf.

Mist en ijsbergen

Maar die route volgen de drie broers niet. "Wij nemen de noordelijke route. Daar heb je meer te maken met de kou. En we kunnen eventueel dichte mist of ijsbergen tegenkomen." Ondanks een goede voorbereiding, vindt Braams het een spannende onderneming. "Het is heel spannend. Ik denk absoluut niet dat dit een fluitje van een cent wordt."

Botenshow

De tocht naar Amerika duurt ongeveer twee maanden, denkt Braam. Onderweg maakt het drietal een aantal stops in onder meer Schotland, IJsland en Groenland. Eindbestemming is de International Fort Lauderdale botenshow in de staat Florida. "Dat is de grootste botenshow ter wereld."
De gebroeders Braam vertrekken op 7 augustus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.