'Man die agent aanreed, deed het niet doelbewust'

Agent Sybo Bouius liep een dubbele beenbreuk op (Rechten: archief RTV Drenthe)
Agent Sybo Bouius liep een dubbele beenbreuk op (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Duizenden keren werd het verhaal van politieagent Sybo Bouius uit Assen vorig najaar gedeeld op Facebook. De agent schreef een blog over hoe hij tijdens een uitgaansnacht een dubbele beenbreuk opliep toen hij aan de Brinkstraat in Assen door een scooterrijder werd aangereden. Moedwillig, schreef hij.
Dat laatste klopt niet, blijkt nu uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Uit camerabeelden en het verhoor van de 21-jarige scooterrijder uit Ter Aard is gebleken dat de man niet de bedoeling had de agent aan te rijden, zegt woordvoerster Manon Hoiting van het Openbaar Ministerie.

Uitgelachen

Volgens Bouius negeerde de dronken scooterrijder een stopteken en reed hij hem daarna aan. Toen hij kermend van de pijn op de grond lag, werd hij door andere jongeren die het hadden zien gebeuren, uitgelachen. Vooral dat laatste stak hem.
Doordat de agent vanuit het standpunt van de scooterrijder achter een vrachtwagen stond, kon de man op de scooter hem niet zien. De aanrijding ontstond toen de agent plotseling naar voren stapte, blijkt uit het onderzoek naar de zaak.
Lees meer: Verhaal aangereden agent uit Assen grote hit op sociale media
Voor de rechter
Was het wel een moedwillige aanrijding geweest, dan had het OM de man kunnen vervolgen voor poging tot doodslag. Dat gebeurt nu niet. De man verschijnt op 14 september voor de politierechter voor het rijden onder invloed (meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol) en gevaarlijk rijgedrag.
De man vluchtte na de aanrijding met de agent en werd uiteindelijk aangehouden in een weiland aan de Zeijerweg bij Assen, waar hij zich probeerde te verstoppen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.