Parkeerterrein Prins Bernhardhoeve gebruikt als vuilstort

ZUIDLAREN - Het parkeerterrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren blijkt een populaire plek om afval te storten.
Achter op het parkeerterrein liggen verschillende hopen afval die, gezien de hoeveelheid, met een aanhanger of busje moeten zijn gebracht. De sloopwerkzaamheden liggen op dit moment stil vanwege de bouwvakvakantie en de parkeerterreinen liggen er verlaten bij.

Melding

De politie heeft één melding gehad van een stapel hout die op het parkeerterrein was gedumpt. "Collega's zijn wezen kijken en hebben de gemeente gebeld. Die heeft die rommel opgeruimd", vertelt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Gemeente

Het parkeerterrein van de Prins Bernhardhoeve is eigendom van projectontwikkelaar Leyten in Rotterdam. De gemeente Tynaarlo ruimt daarom de overige rommel niet op. Toezicht houden kan volgens een woordvoerder ook niet: "Het gaat om particulier terrein en daar gaat de eigenaar van het terrein over. Hij moet aangifte doen bij de politie, dan kan die de zaak verder uitzoeken."
Projectontwikkelaar Folkert Leyten was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.