Opgelucht echtpaar haalt gestolen Waus op in Rome

Waus is weer terecht (Rechten: Familie de Kok)
Waus is weer terecht (Rechten: Familie de Kok)
BUINEN - Dolblij zijn ze dat Waus gevonden is, Wim en Bonnie de Kok uit Buinen. Het liefst stapten ze gelijk in de auto en reden ze terug naar Italië.
Het echtpaar verloor tijdens hun vakantie in Rome hun camper én hun schapendoes blauwschimmel, omdat die in de camper zat.
Wim en Bonnie de Kok waren een week in Italië, toen ze Waus op 17 juli twee uurtjes achterlieten in hun camper. Bonnie: 'Die middag hadden we nog een lange wandeling met hem gemaakt, dus we wilden hem 's avonds niet weer belasten. We zouden maar eventjes weg zijn en in de camper was het koel. We hadden nog een bakje water voor hem neergezet."

Avondwandeling

Maar na een avondwandeling door de Italiaanse hoofdstad, stond hun camper niet meer op de plek waar ze hem hadden achtergelaten. Ook Waus was weg.
Bonnie: "We schrokken enorm natuurlijk! Diezelfde nacht gingen we nog naar het politiebureau en de volgende ochtend opnieuw. We dachten: de dieven hebben Waus er vast uitgelaten. Het is een vriendelijke hond, maar zo'n beestje is voor dieven maar lastig."

Flyers

Wim en Bonnie bleven zoeken in Rome. Ze verspreidden flyers en vroegen verschillende buurtbewoners of ze een schapendoes hadden gezien. Maar na drie dagen gaven ze het toch op. "Hij was waarschijnlijk niet meer in Rome, dachten we," zegt Bonnie.
Eenmaal terug in Nederland werd het bericht van Waus' vermissing door de kinderen van het stel verspreid op Facebook en verscheen hun verhaal in een Italiaanse krant. Via social media deelden 15.000 mensen het bericht over de vermiste schapendoes.

Opgelucht

Na elf dagen kwam vanochtend het verlossende bericht: Waus is gevonden! "De vriendin van mijn zoon komt uit Rome en zij berichtte me vanmorgen," vertelt Bonnie enthousiast. "Ze wisten waar hij was en gingen hem ophalen. Ja, dat is geweldig nieuws! We hielden altijd de hoop dat Waus werd gevonden. Dat moest gewoon."
Morgenochtend rijdt het opgeluchte echtpaar terug naar Rome om Waus op te halen. Bonnie: "Ik ben heel benieuwd hoe ze hem hebben gevonden en of de dierenarts gewoon zijn chip heeft uitgelezen of dat ze over hem hebben gelezen via de media."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.