Assen-Alert strijdt tegen WhatsApp-wildgroei

WhatsApp (Archieffoto RTV Drenthe)
WhatsApp (Archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Twee inwoners van Assen hebben een website gemaakt voor het opzetten van buurt-WhatsApp-groepen in de gemeente.
Bert Hillenga en Chad Megenis begonnen in de wijk Marsdijk en hebben nu samen met wijkagent Harry Mulder een voorbeeld voor de hele stad gemaakt. Het idee is dat andere wijken en buurten zich ook aansluiten. Zo'n overkoepelende website voor een gemeente bestaat nog niet in ons land.

Alleen voor noodgevallen

Als mensen zich aanmelden, komen ze automatisch bij een coördinator in de eigen wijk terecht. Die coördinator zorgt ervoor dat de WhatsApp-groep alleen voor noodgevallen wordt gebruikt.

Vervuiling in de App-groep

Overal in het land worden in straten, dorpen of wijken WhatsApp-groepen gebruikt om informatie over veiligheid te delen. Vaak gebeurt het dat gebruikers ook informatie delen die niet ter zake doet, bijvoorbeeld voor de gezelligheid of over ergernissen. Dan verliest het communicatiemiddel zijn kracht.

Aanmelden

Dat kan in de WhatsApp-groep in Assen dus niet gebeuren, omdat elke wijk een coördinator heeft die daarop toeziet. Via de website Assen-Alert kunnen mensen zich aanmelden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.