Mien mooiste plekkie: buurtschap Anholt bij Ruinen

ANHOLT - Drenthe is een prachtige provincie, maar wat is het allermooiste plekje? Tot en met 19 augustus gaan we daarnaar op zoek. Voor Joop Suelmann is er geen mooiere plek dan buurtschap Anholt, bij Ruinen.
Waarom is dit de mooiste plek van Drenthe?

"Soms rij ik hier 's ochtends langs en dan valt het zonlicht zo mooi op de nevel. Dan moet ik even uitstappen."

Als u hier bent, waar denkt u dan aan?

"Ik kom van oorsprong uit Zuidoost-Drenthe. Daar heb je net zulke landschappen als hier. Boswallen, kleine verkavelingen, oude hekwerken, nog echt het beeld van het oude Drenthe. Dit gebied roept daardoor echt herinneringen op aan mijn jeugd."

En u komt hier ook vanwege de historie?

"Dit was de route waar vroeger de postkoets van Groningen naar Hasselt langskwam. Het Olde Posthuus in Anholt was een pleisterplaats voor die koets."

Maar de historie is even verderop iets minder liefelijk, toch?

"Ja, de Galgenkamp. Dat is nu nog een kleine verhoging in het landschap, maar daar stond de galg van Ruinen. Net buiten het dorp, want de Ruiners vonden destijds dat je mensen met slechte plannen al voor ze in het dorp waren duidelijk moest maken wat er met hen kon gebeuren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.