Vakantie in een verborgen huis onder de grond

UFFELTE - Het lijkt een oude vervallen plaggenhut op het terrein van camping De Blauwe Haan in Uffelte, maar wie beter kijkt ziet dat er iets bijzonders aan de hand is.
Onder de plaggenhut is namelijk een ruimte van ongeveer 12 bij 7 meter voorzien van alle gemakken. "Het lijkt erop dat drie zeecontainers in de grond zijn ingegraven", zegt Marc van der Plas, die met zijn gezin in het Hidden House verblijft. "We wilden graag het campinggevoel houden, maar dan wel 's morgens en 's avond een moment voor jezelf hebben zonder zorgen."

Fijne vakantie

"Het bevalt heel erg goed. We hebben een kleine man en we kunnen hier heerlijk de rust vinden waar we naar op zoek waren", aldus Van der Plas. Daglicht valt binnen door halfronde bollen in het plafond. Het vakantiehuis heeft naast de woonkamer een huisbioscoop, twee slaapkamers en een ruime douche.

Arthouses

Het Hidden House is ontworpen door kunstenaar Teun Hocks. Hij liet zich inspireren door de Drentse plaggenhut. "Het is een van de twee arthouses op onze camping", vertelt beheerder Janneke van den Engel. "Het Hidden House en het Fallen House, mijn man noemt die laatste ook wel het omgevallen melkpak."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.