Stelling: Ouderen moeten strenger gekeurd worden voor ze deelnemen aan het verkeer

Ouderen nemen vaker en langer deel aan het verkeer (Rechten: RTV Drenthe)
Ouderen nemen vaker en langer deel aan het verkeer (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Het aantal doden in het verkeer liep vorig jaar op naar 621. Een jaar eerder waren dat er nog 572.
Directeur Felix Cohen van Veilig Verkeer Nederland (VNN) zegt in het AD dat die toename komt doordat meer ouderen deel blijven nemen aan het verkeer. Ook door het gebruik van de smartphone in het verkeer, zal het aantal slachtoffers verder toenemen.
Ouderen nemen deel aan het verkeer in de auto, op de fiets, lopend of in een scootmobiel. VNN probeert hen te helpen met een opfriscursus: "De regels zijn de afgelopen decennia rigoureus veranderd." Voor ouderen die hun rijbewijs willen behouden, zijn al strengere maatregelen van kracht. Na hun 75e moeten ze een medische keuring doorstaan. Het rijbewijs is dan vijf jaar geldig, in plaats van tien.


Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op
en laat uw reactie achter.


Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of houtskool gestookte barbecues verboden moeten worden. Bijna 80 procent was het daar niet mee eens. Ruim 20 procent vindt zo'n verbod een goed idee. In totaal brachten 1.694 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.