Nieuwe Kolk trekt meer bezoekers dan verwacht: 'Weer leuk om naar het theater te gaan'

Directeur Hilko Folkeringa van De Nieuwe Kolk (Rechten: RTV Drenthe)
Directeur Hilko Folkeringa van De Nieuwe Kolk (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Theater De Nieuwe Kolk in Assen trok het afgelopen seizoen ruim 60.000 betalende bezoekers.
Een mooi aantal, volgens directeur Hilko Folkeringa. "Het is een heel behoorlijk aantal als je het afzet tegen de 55.000 die we hadden verwacht."

Programmering

Folkeringa ziet twee oorzaken voor de stijgende lijn. "Het komt voor een belangrijk deel door de programmering. Annelies Klunder is bij ons verantwoordelijk voor die programmering en zij voelt heel goed aan wat Assen vraagt", zegt hij. "Daarnaast hebben mensen tijd nodig om De Nieuwe Kolk terug te vinden, nadat we een paar jaar gesloten waren."

Economie

Het theater heeft volgens de directeur ook baat bij de aantrekkende economie. "Bij de start van De Nieuwe Kolk hebben we te maken gehad met de crisis. De cultuursector heeft toen ook klappen gehad", zegt hij. Folkeringa merkt dat mensen het theater weer weten te vinden. "Mensen vinden het weer leuk om naar het theater te gaan."
Het komende seizoen ziet er ook goed uit. "De voorverkoop is gestart en we hebben alweer 24.000 kaarten verkocht. Als we dat afzetten tegen vorig jaar, dan doen we het alweer beter. Ik durf wel te zeggen dat we de 62.500 bezoekers die we hebben begroot, gaan halen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.