Aanrander op scooter in hoger beroep veroordeeld tot cel en tbs

Het gerechtshof in Leeuwarden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het gerechtshof in Leeuwarden (Rechten: archief RTV Drenthe)
KLIJNDIJK/LEEUWARDEN - Een 50-jarige inwoner van Klijndijk is voor het aanranden van negentien kinderen in Drenthe en Friesland door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel en tbs met voorwaarden.
De straf staat gelijk aan de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden voorstelde. Hij verblijft inmiddels in een instelling in Bosschoord.
De man uit Klijndijk reed op zijn scooter rond en betastte fietsende tienermeisjes. Het jongste slachtoffer was slechts tien jaar oud.
Slachtoffers klemgereden
De man maakte zijn eerste slachtoffers in Friesland. Dit gebeurde in de zomer van 2013. Hij verbleef in die periode in een kliniek in Franeker. Hij reed zijn slachtoffers klem en randde hen aan.
Dit vervolgde de man vanaf januari 2015 in Drenthe, waar hij toen kwam te wonen. Hij reed zijn slachtoffers opnieuw aan om hen te betasten en maakte hij daarbij seksistische opmerkingen. Sommigen werden omver geduwd.

Persoonlijkheidsstoornissen

De man kampt met ernstige persoonlijkheidsstoornissen, zoals schizofrenie en frotteurisme. Dit laatste is een afwijking waardoor de persoon zich niet kan bedwingen onbekenden aan hun schaamstreken te zitten.
Daarnaast is hij zwakbegaafd en kunnen de daden hem in verminderde mate worden aangerekend. Hij moet zijn slachtoffers in totaal ruim 7.200 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.