Vakantiewoningen blijken goede handelswaar

BORGER - De handel in vakantiewoningen is de laatste maanden bijna verdubbeld, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. De trend is in Drenthe ook goed voelbaar. Toeval of niet: bij makelaar Stuursma in Borger zijn in één week net zo veel vakantiewoningen verkocht als normaal in een jaar.
De economie maakt vakantiehuisjes vooral aantrekkelijk voor investeerders.

Crisis is voorbij

De lage spaarrente zorgt ervoor dat investeerders eerder kiezen voor vastgoed dan voor obligaties of aandelen. Ook zorgt de lage rente voor een betere financieringspositie. De handel in vakantiewoningen is een investering die direct voor rendement zorgt, omdat door een aantrekkende economie steeds meer mensen op vakantie gaan. En dat betekent flinke huurinkomsten. Ook de vastzittende huurmarkt zorgt ervoor dat de vakantiewoningen enorm populair zijn voor mensen die geen permanente woonruimte kunnen vinden.

Goede belegging

“Ik reken op minimaal 4 procent rendement”, zegt Bert Veldman. In een luxe sportwagen komt hij aanrijden in een vakantiepark in Ees. Hij heeft een vakantiehuis gekocht met het doel om het vervolgens weer te verhuren. “Alleen nog even kijken, want als het tegenvalt dan gaat de deal niet door”. Toch is geld voor Veldman niet de belangrijkste drijfveer. “Je moet geen huisje kopen waar je zelf niet graag wilt komen. Ik ben al vaker op dit vakantiepark geweest en als je dan de kans krijgt om zo’n huis te kopen, dan moet je dat natuurlijk doen!”

Pensioen

De verkoper heeft de afgelopen jaren al flink geprofiteerd van lucratieve huurinkomsten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het echtpaar Van den Boom zich vanaf de gepensioneerde leeftijd zou terugtrekken op het vakantiepark, maar de plannen zijn gewijzigd. "We hebben een penthouse gekocht in Almere. Ook mooi.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.