'Deze wagen is eigenlijk te mooi om te gebruiken'

ASSEN - Op het TT Circuit razen dit weekend vrachtwagens over de baan. De regen leek het Truckstar Festival nog even parten te spelen, toen een van de trucks al direct bij het inrijden tegen de vangrail knalde.
Maar ondanks de flinke schade kon de truck zijn weg wel weer vervolgen. Later op de dag werd het stralend weer, en dat kwam het festival goed uit.

Nu met oven en koelkast

Jong en oud staan zich aan de wagens te vergapen. Een bezoeker staat met zijn armen wijd om aan te geven hoe breed de vrachtwagen wel niet is. “Ik denk dat mijn auto hier wel 5 keer in past!”
Een andere bezoeker komt juist kijken naar de nieuwste snufjes. “Mijn DAFje van tien jaar oud doet het prima hoor, maar ik weet nog goed dat we vroeger zonder stuurbekrachtiging reden. Als je bedenkt dat er nu soms zelfs ovens en koelkasten inzitten.. Dat was in mijn tijd ondenkbaar!”

Te mooi

Een rode, gloednieuwe vrachtwagen uit Engeland wordt urenlang gepoetst. “De regen moet eraf, want ik wil absoluut geen strepen. Ook niet op het motorblok, want echt alle oppervlakten moeten vandaag perfect zijn”, meent de Engelse eigenaar. “Als je dit ziet, is de wagen eigenlijk te mooi om te gebruiken”, vindt een van de bezoekers.

Markt

Er komen dit weekend ongeveer 55.000 bezoekers. Er zijn races en er is een markt ingericht waar hebbedingetjes voor de vrachtwagen kunnen worden gekocht. Ook staan er tientallen vrachtwagens om te bekijken. Gloednieuw, maar soms ook tientallen jaren oud.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.