PvdA Tynaarlo vraagt opnieuw aandacht voor aardbevingsschade in De Groeve

Inwoners wachten al te lang, vindt PvdA Tynaarlo (Rechten: RTV Drenthe)
Inwoners wachten al te lang, vindt PvdA Tynaarlo (Rechten: RTV Drenthe)
DE GROEVE - De gemeente Tynaarlo moet van haar invloed gebruikmaken om duidelijk te krijgen of inwoners van De Groeve nu wel of niet recht hebben op een schadevergoeding na een aardbeving. Dat vindt de PvdA in Tynaarlo.
Op 12 februari 2015 was er een aardbeving bij Kropswolde. Enkele families in de Groeve en de ondernemer van de Prins Bernhardhoeve hebben naar aanleiding van die beving bij de NAM melding gemaakt van schade aan hun gebouwen.

Risicozone

"De meldingen van de families in de Groeve werden niet in behandeling genomen, omdat de betreffende panden buiten de door de NAM bepaalde risicozone liggen", schrijft de PvdA. Doordat de NAM in de tussentijd verschillende onderzoeken heeft uitgevoerd om te bepalen waar die risicozone nu precies begint en eindigt, is voor de inwoners van De Groeve nog steeds niet duidelijk of zij recht hebben op een schadevergoeding.

Wel schadevergoeding voor ondernemer

De PvdA vindt dat deze onzekerheid voor de inwoners nu te lang duurt. Vooral omdat de ondernemer van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren volgens de PvdA al in het voorjaar van 2015 een schadevergoeding kreeg. "Hoewel we weten dat u geen partij bent", schrijft de PvdA aan het college, "vragen we u toch om uw invloed en mogelijkheden aan te wenden, zodat de betrokkenen nu spoedig duidelijkheid krijgen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.