Oud F1-coureur Mika Hakkinen naar Gamma Racing Day

Mika Hakkinen (Rechten: EPA / Wu Hong)
Mika Hakkinen (Rechten: EPA / Wu Hong)
ASSEN - Oud-Formule 1-coureur Mika Hakkinen komt naar Assen. De voormalig coureur van McLaren Mercedes zal zondag een demonstratie geven tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit.
De Fin zal dat waarschijnlijk doen in een DTM-wagen of een 24-uurswagen van Mercedes.

Wereldkampioen

Mika Hakkinen werd in 1998 en 1999 wereldkampioen Formule 1. In die jaren streed de coureur om de titel tegen zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. "Het is een goede aanvulling op ons programma", reageert een opgetogen organisator Lee van Dam.
In eerste instantie zou het Mercedes Formule 1 team naar Assen komen. Van Dam: "Mika Hakkinen zou die auto besturen, maar het team had te weinig personeel."
Teamgenoot van Hakkinen was destijds David Coulthard. De Schot gaf in 2013 een demonstratie op het Asser TT Circuit in een F1-bolide van Red Bull Racing.

Verstappen

Vorig jaar gaf Max Verstappen een demonstratie in zijn Toro Rosso tijdens de Gamma Racing Day. Mede dankzij de Nederlandse F1-sensatie behaalde het evenement toen met ruim 100.000 bezoekers een bezoekersrecord.
Lees meer: Bezoekersrecord voor Gamma Racing Day
Naast de demonstratie van oud-F1 coureur Mika Hakkinen zal Erik van Loon een demonstratie geven in de oude F1-bolide van Ferrari. Met de wagen, voorzien van een V12 motor, reed de Fransman Jean Alesi halverwege jaren negentig in de Formule 1.
Tijdens het evenement zullen ook Dakar-rijders Gerard de Rooy, Frans Verhoeven en MotoGP-coureur Dani Pedrosa demo's verzorgen. Daarnaast is er de GP zijspan.
Organisator Lee van Dam verwacht komend weekend het bezoekersrecord van vorig jaar te evenaren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.