Eis: twee jaar zitten voor opzettelijk aanrijden motoragent

De motoragent werd bewust aangereden (Rechten: archief RTV Drenthe)
De motoragent werd bewust aangereden (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Tegen een 38-jarige man uit Hoogeveen eist het Openbaar Ministerie twee jaar cel voor poging tot zware mishandeling van een motoragent en vernieling van zijn motor. De Hoogevener reed de agent op 29 april dit jaar bewust aan, stelt het OM.
De agent was aan het surveilleren op zijn motor in Hoogeveen en had de opdracht gekregen uit te kijken naar een gestolen witte bestelbus. Op de avond van 29 april kwam hij het busje tegen.
Hij zag de 38-jarige Hoogevener achter het stuur zitten met naast hem zijn broer. De beide mannen zijn al jaren bekend bij de politie omdat ze vaker zijn opgepakt voor inbraken.

Hard inrijden

De agent ging achter de bestelbus aan en gaf de Hoogevener een stopteken. Toen hij afremde, stopte de agent achter de auto. Maar nog voor hij van zijn motor kon stappen, zette de Hoogevener het busje in de achteruit en reed hij hard in op de politiemotor. De agent viel en raakte gewond aan zijn armen en rug. Zijn motor raakte flink beschadigd.
De agent heeft nog steeds veel rugpijn en het is volgens de officier van justitie maar de vraag of hij zijn werk ooit weer normaal kan uitvoeren. Hij vindt dat de agent recht heeft op 1500 euro schadevergoeding.

Psychose

De Hoogevener ontkende dat hij in de auto zat, ondanks een bekentenis van zijn broer. "Mijn broer is geestelijk in de war. Hij zit al een jaar in een psychose”, aldus de verdachte. Op het stuur en de versnellingspook van de bestelbus zat bovendien het dna van de Hoogevener. Hoe dat daarop kwam, kon hij niet verklaren.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.