Stelling: De Gay Pride is goed voor de acceptatie van homo's

De Canal Parade zorgt voor enorme drukte in de binnenstad van Amsterdam (Rechten: ANP Kippa / Bas Czerwinski)
De Canal Parade zorgt voor enorme drukte in de binnenstad van Amsterdam (Rechten: ANP Kippa / Bas Czerwinski)
AMSTERDAM - Ondanks dat de Gay Pride al 21 jaar bestaat, worstelen veel Nederlanders nog steeds met het homo-evenement. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.600 Nederlanders.
Het onderzoek werd uitgevoerd door
. Volgens Beerda blijkt dat Nederlanders erg traditioneel zijn, waardoor ze niet openstaan voor de acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Vooral lager opgeleide mannen van buiten de Randstad zouden moeite hebben met het kijken naar de jaarlijkse Canal Parade, die morgen weer plaatsvindt.

Verwarring

Ook blijkt dat veel mensen denken dat het vaarevenement met versierde boten en feestende mensen de Gay Pride is, terwijl de Canal Parade slechts één onderdeel is van het twee weken durende evenement. De Canal Parade trekt ieder jaar honderdduizenden bezoekers.

Stelling

Wat vindt u? Is de Gay Pride een perfect voorbeeld van onze maatschappij waarin homo's, lesbienne, biseksuelen en transgenders voor hun geaardheid mogen uitkomen? Of roept het evenement weerstand bij u op?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren luidde de stelling 'Het maakt niet uit of de winnaar van tevoren bekend is, ik ga toch wel naar de Gouden Pijl'. Daarmee was ruim 72 procent het niet eens. Ruim 72 procent van de stemmers gaat wel. In totaal werd 747 keer gestemd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.