Stelling: Alcohol en topsport gaan niet samen

Yuri van Gelder (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
Yuri van Gelder (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - Van Lord of the Rings naar Lord of the Drinks. Twee dagen nadat hij een droom - een plaats in de olympische finale aan de ringen - had verwezenlijkt, zat turner Yuri van Gelder alweer in het vliegtuig naar huis.
Van Gelder is een avond wezen stappen en keerde pas vroeg in de ochtend terug in het olympisch dorp. Tijdens zijn uitstapje heeft hij alcohol gedronken, iets wat tegen de regels van het Nederlandse team is. Volgens turnbond KNGU heeft de turner "de normen en waarden binnen TeamNL en de KNGU op grove wijze overschreden".
Chef de mission Maurits Hendrinks wil alleen schriftelijk reageren: "Onze sporters hebben een voorbeeldrol en daar past dit gedrag absoluut niet bij".

Stelling

Wat vindt u? Mag een topsporter een grote prestatie vieren met een borrel, of gaat dat te ver?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen wij u naar het voortbestaan van het SIVO-festival. Bijna 70 procent ziet nog een toekomst voor het folklore dansfestival, ruim 30 procent ziet dat niet. In totaal brachten 927 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.