Drenten maken ook bezwaar tegen gasbesluit

Minister Kamp tijdens een debat over de gaswinning (Rechten: ANP)
Minister Kamp tijdens een debat over de gaswinning (Rechten: ANP)
ASSEN - Ruim honderd Drenten hebben bij de Milieudefensie bezwaar gemaakt tegen het gasbesluit van minister Henk Kamp.
In totaal maakten vijfduizend Nederlanders bezwaar bij de milieuorganisatie. De helft daarvan komt niet uit Groningen. "Dat is niet raar, want veel mensen steunen de Groningers. Er is ook een steeds grotere groep mensen die zich zorgen maakt over het milieu," zegt Ike Teuling van de Milieudefensie.

24 miljard kuub

Minister Kamp wil dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de komende vijf jaar de gaswinning uit de Groningse bodem beperkt tot hooguit 24 miljard kuub gas per jaar. Dat moet een gunstig effect hebben op het aantal aardbevingen door de winning.

Verder dicht

De Milieudefensie vindt dat de gaskraan verder dicht moet en noemt twaalf miljard kuub een veilig niveau. Tot en met vandaag kunnen er bezwaren worden ingediend. "Deze bezwaren worden naar het ministerie gestuurd en moeten meegenomen worden in de besluitvorming," aldus Teuling. "Wij hopen dat deze vijfduizend mensen serieus genomen worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.