Boekhandel Iwema in Assen wordt Van der Velde

Boekhandel Iwema in Assen wordt onderdeel van Van der Velde (Rechten: archief RTV Drenthe)
Boekhandel Iwema in Assen wordt onderdeel van Van der Velde (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Boekhandel Iwema krijgt vanaf oktober een nieuwe naam. De winkel wordt onderdeel van Van der Velde Boeken, die vijf vestigingen in Friesland en Groningen heeft.
Buiten de naam verandert in eerste instantie niet veel bij Iwema. Zo blijven dezelfde boekverkopers er werken.
Noodzaak
Directeur Ingrid Verbruggen van Iwema zegt dat de overname noodzaak is: "Het is erg moeilijk om in deze tijd de zaak in je eentje overeind te houden. Ik wil bijvoorbeeld graag uitbreiden, maar de banken werken niet mee. Met Van der Velde moet dat wel lukken."

Weemoed

Verbruggen heeft er niettemin wel moeite mee dat de naam Iwema vanaf 1 oktober niet meer op de gevel staat. "Ik snap ook dat het bij Assenaren weemoed teweeg brengt, het is een beetje dubbel. Straks staat er een vrachtwagen van Van der Velde voor de deur, ook een familiebedrijf, samen maken we die naam sterk", zegt Ingrid Verbruggen.
Volgend voorjaar wordt meer bekend over de toekomst van de Asser boekhandel. Wellicht verhuist de winkel of wordt het huidige pand aan de Gedempte Singel verbouwd en vergroot.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.