Zestien maanden cel voor aanrijden motoragent

De man moet zestien maanden de cel in (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man moet zestien maanden de cel in (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Een 38-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot zestien maanden gevangenisstraf, omdat hij een motoragent heeft aangereden.
Ondanks dat de man het twee weken geleden tijdens de rechtszaak ontkende, vindt de rechtbank bewezen dat hij op 29 april in Hoogeveen de agent expres aanreed. Volgens de man zat hij helemaal niet in de bestelbus die op de agent inreed.
Bekend bij politie
De politieagent was die dag aan het surveilleren op zijn motor in Hoogeveen en had de opdracht gekregen uit te kijken naar een gestolen witte bestelbus. ’s Avonds kwam hij het busje tegen. Hij zag de 38-jarige Hoogevener achter het stuur zitten met naast hem zijn broer. De beide mannen zijn al jaren bekend bij de politie, omdat ze regelmatig zijn opgepakt voor inbraken.
Gewond aan armen en rug
De agent ging achter de bestelbus aan en gaf de Hoogevener een stopteken. Toen hij afremde, stopte de agent achter de auto. Maar nog voor hij van zijn motor kon afstappen, zette de Hoogevener het busje in de achteruit en reed hij keihard in op de politiemotor. De agent viel en raakte gewond aan zijn armen en rug. Zijn motor raakte flink beschadigd.
De rechtbank gelooft de verklaring van de agent dat hij duidelijk had gezien dat de 38-jarige Hoogevener achter het stuur zat. De agent heeft nog steeds veel rugpijn en het is de vraag of hij zijn werk ooit weer normaal kan uitvoeren.
Scahdevergoeding
De rechtbank bepaalde dat de Hoogevener 1500 euro schadevergoeding moet betalen aan de agent.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.