Komt er een vergoeding voor Drenten met aardbevingsschade?

Bevingsschade bij Molenmuseum De Wachter in Zuidlaren (Rechten: RTV Drenthe)
Bevingsschade bij Molenmuseum De Wachter in Zuidlaren (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Krijgen inwoners van Noord-Drenthe met aardbevingsschade nu wel of niet een vergoeding?
De PvdA in de Tweede Kamer wil antwoord op die vraag. De partij heeft Kamervragen gesteld aan minister Kamp van Economische Zaken, zo meldt
.


Onderzoek

Uit onderzoek dat in opdracht van de NAM is uitgevoerd, zou blijken dat de kans op schade in de randen van het aardbevingsgebied, bijvoorbeeld Noord-Drenthe, verwaarloosbaar klein is. Maar nieuw onderzoek van de TU Delft bestrijdt die conclusie.


Contourlijn opheffen

De PvdA in de Tweede Kamer is inmiddels van mening dat de zogeheten contourlijn moet worden opgeheven. Dit is het gebied waarin de NAM aardbevingschade opneemt. Noord-Drenthe valt buiten dat gebied, maar inwoners zeggen wel schade te ondervinden.
Lees meer: 'Ik verwacht dat aardbevingsschade nu serieus wordt genomen'
Wees duidelijk

Koos Dijkstra, raadslid van de PvdA in Tynaarlo, denkt inmiddels dat de NAM niet meer moeilijk gaat doen over schademeldingen. Dat zei hij gisteren in Drenthe Nu. Volgens hem moet de NAM tot vergoeding overgaan.
"En als ze ondertussen verder onderzoek willen doen naar de contourlijnen, dat is prima. Maar laat de mensen hier niet langer bungelen en wees duidelijk", aldus Dijkstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.