De bal rolt weer: WKE-16 wint eerste officiële wedstrijd [update]

WKE-16 won haar eerste officiële duel tegen SC Angelslo
VOETBAL - De voorbereiding is al even bezig en ook de eerste oefenduels werden al gespeeld. Dit weekend staan de eerste officiële wedstrijden op het programma voor de Drentse clubs. Voor het Asser ACV startte vanmiddag de competitie en voor de overige clubs wacht de eerste bekerwedstrijd.
ACV gelijk tegen SC Genemuiden

In de hoofdklasse B begon ACV het seizoen met een thuisduel tegen SC Genemuiden. De twee, op voorhand ingeschatte, kampioenskandidaten hielden elkaar in evenwicht. Na een 0-0 ruststand werd het 1-1. De Asser goal werd gemaakt door invaller Rutger Timmermans.

WKE-16 bevestigt kracht in eerste bekerduel

WKE-16 startte de poulefase in de noordelijke bekercompetitie met een overtuigende zege. In het eerste officiële duel van de 'nieuwe' club uit Emmen werd SC Angelslo met ruime cijfers verslagen: 1-6. De thuisclub, komend seizoen actief in de 4e klasse D, kwam na een kwartier nog wel op voorsprong door een treffer van Dino Garazlic maar daarna nam WKE het heft in handen. Harold Wolters maakte tien minuten voor rust met een fraaie lob gelijk. Kort daarna kreeg Fernando Slagveer van WKE de rode kaart, maar ook met tien man bleek SC Angelslo kansloos. Na rust ging het snel. Henk Bakker (2x), Bertus Wolters, Ferdy Poelman en Jannes Wolters zorgden voor de 1-6 eindstand.

Vijf nieuwe clubs

In totaal telt Drenthe komend seizoen vijf nieuwe clubs in de standaardklassen van het amateurvoetbal. Naast WKE-16 zijn dat Achilles 1894 zaterdag, MSC zaterdag, De Treffer 16 (voormalig TEVV) en DSZ (voorheen ZFC Zuidlaren). Alle clubs komen uit in de laagste klasse, de vijfde klasse.

Achilles 1894 (zat) verslaat Eext

Achilles 1894 zaterdag versloeg in haar eerste officiële duel Eext. Het werd 1-3. Eddy Koopman scoorde twee keer voor de club uit Assen en de andere treffer kwam van de voet van Michael Boersma.

Verrassende nederlaag SVBO

Zondageersteklasser SVBO leed vrijdagavond op eigen veld een verrassende nederlaag tegen zaterdagtweedeklasser Klazienaveen. De gasten wonnen met 1-4, na een ruststand van 0-1 door een treffer van Wesley ten Berge. Binnen een paar minuten na rust was het duel beslist. Iwan Lambers en Jasper Woelders zorgden voor 0-2 en 0-3. Yorin Habing scoorde een kwartier voor tijd de 0-4, waarna Robin Heijne de eer redde voor de thuisclub die vorig jaar bijna promoveerde naar de hoofdklasse.

Zware blessure Maarten Wielens

De kans is groot dat SVBO komend seizoen geen gebruik kan maken van de diensten van Maarten Wielens. De snelle aanvaller brak in de voorbereiding zijn kuitbeen.