Vriendinnen volleybalinternational Laura Dijkema leven intens mee

VOLLEYBAL - De oeh's en de aah's waren gisteravond niet van de lucht tijdens de Olympische troostfinale van de Oranje volleybalsters. De vriendinnenclub van international Laura Dijkema uit Beilen leefde, thuis voor de TV, intens mee met hun vriendin.
Nederland stond tegenover regerend wereldkampioen Amerika. De inzet was een bronzen medaille. Maar Oranje verloor met 3-1. En dus zat de hechte vriendinnenclub zich flink te verbijten.
"Het is zo jammer, ze waren er zo dichtbij en ze hebben er zo hard voor geknokt", laten de dames na afloop weten.

We kennen elkaar al sinds de brugklas
"Normaal gesproken zijn we in totaal met acht vrouwen. We kennen elkaar al sinds de brugklas. Zes van ons zaten op volleybal. We hebben tijdens de Spelen bijna alle wedstrijden samen naar Laura gekeken."
Omdat Dijkema in het buitenland speelt is ze niet vaak in Drenthe. "We zien elkaar niet vaak. Maar we hebben wel veel contact. Meestal digitaal en als ze vrij is, komt ze naar Nederland."

Samen Sinterklaas vieren

De vrouwen hebben in de loop der jaren een mooie traditie ontwikkeld om Dijkema nog wat vaker te zien. "Met Sinterklaas gaan we met z'n allen naar het land waar Laura speelt. Dan kijken we eerst altijd een wedstrijd en daarna vieren we samen Sinterklaas". En daarom zijn de vriendinnen erg tevreden over de aanstaande transfer van Dijkema van Duitsland naar Italië.

Appje uit Rio

Oranje eindigt in Rio uiteindelijk op de vierde plaats. Na afloop van de wedstrijd ontvangen de vrouwen al snel een appje uit Rio van Dijkema, die vol trots wordt voorgedragen. "Dankjewel lieverds. We hebben een supertoernooi gespeeld. Jammer dat we het niet afmaken en onszelf belonen met een medaille. Het is voor ons al een enorm compliment dat we er zo dichtbij zitten. En over vier jaar pakken we ze allemaal in."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.