Uitstekende overwinning van MSC op Silvolde

VOETBAL - MSC uit Meppel is de competitie uitstekend begonnen. In de hoofdklasse A werd Silvolde met 4-1 verslagen. Het handjevol mensen dat op het duel was afgekomen zag dat de overwinning van de Meppelers verdiend was.
Achterstand

MSC begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten twee goede mogelijkheden, maar Danny Bijlsma en Bjorn Bakker misten net. De gasten uit de Achterhoek waren een stuk effectiever. De eerste kans was direct raak. Wout Blasman passeerde de nieuwe doelman van MSC, Robin Kist.

Loon naar werken

MSC raakte niet van slag en bleef de aanval zoeken en kreeg in de twintigste minuut loon naar werken. Joël Huiskes schoot een vrije trap prachtig binnen. De gelijkmaker was, gezien het spelbeeld, verdiend. Na de treffer gebeurde er in de eerste helft weinig meer, zodat beide ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten.

Gelukje

Na rust veranderde het spelbeeld van de wedstrijd niet. MSC was de betere ploeg, kreeg de beste kansen, maar moest oppassen voor de counter van Silvolde. De ploeg uit Meppel had een gelukje nodig om aan de leiding te komen. Een houdbaar schot van Jos Fidom werd door doelman Marco Olthuis gepromoveerd tot doelpunt. Op het, door de regen, nat geworden veld, werkte de keeper het houdbare schot zelf achter de lijn.

"Goed gevoel"

In de slotfase liep MSC verder uit. De van Germanicus overgekomen Milan van der Weide scoorde bij zijn debuut. Een minuut voor tijd scoorde Fidom zijn tweede treffer van de middag. Trainer Herman Scherpen keek tevreden terug. "Ik had een heel goed gevoel. We hebben een goede groep, met veel nieuwe gezichten. Het gaat nu direct om de punten en dat is het mooiste wat er is", aldus de winnende trainer.