Van asfalt naar zand, metamorfose van het TT Circuit

ASSEN - Op het TT Circuit in Assen begint morgen een monsterklus. Dagenlang rijden er vrachtwagens met zand af en aan om het circuit om te toveren tot een parcours van zo'n anderhalve kilometer voor het WK motorcross.
Komend weekend wordt op het circuit in Assen de Motocross Grand Prix of the Netherlands verreden. Vorig jaar kwam deze wedstrijd voor het eerst naar het TT Circuit.
Lees meer: WK motorcross op TT Circuit trekt 35.000 toeschouwers
Dag en nacht
Volgens de organisatie is er in totaal 20.000 kubieke meter zand nodig voor een parcours van ruim anderhalve kilometer lang, tien meter breed en met heuvels van een maximale hoogte van vier meter. Dag en nacht werken achttien voertuigen en dertig mensen aan de baan, zij verwerken naar verwachting zo'n duizend vrachten zand.

Heuvels te laag

Vorig jaar haalde Assen voor het eerst het Motocross Grand Prix naar het TT Circuit. Daar kwamen zo'n 35.000 bezoekers op af. Op de eerste dag van het sportevenement bleek toen dat de baan niet voldeed aan de verwachtingen. De heuvels waren te laag, waardoor er te weinig spektakel was voor de toeschouwers. 's Nachts werd de baan op twee plekken opgehoogd voor het programma op de zondag.
Lees meer: Motorcross op TT Circuit niet spectaculair genoeg, bulten worden opgehoogd
De organisatie in Assen liet eerder dit jaar al weten dat het parcours bij de tweede editie langer en spectaculairder zal zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.