Opnieuw meer bezoekers voor Boerenrockfestival

DROUWENERMOND - "We hebben het bezoekersrecord weer gebroken dit jaar", vertelt organisator van Boerenrockfestival Bjorn van der Veen trots. Er kwamen meer dan 26.000 mensen naar de tiende editie van het festival afgelopen weekend.
"Dat is natuurlijk heel erg mooi. Als organisatie zijn we heel dankbaar voor alle vrijwilligers en bezoekers die dat mogelijk maken", aldus Van der Veen.

Schor en moe

"Ik ben een beetje schor en een beetje moe, maar dat hoort er allemaal bij", evalueert Van der Veen bij Radio Drenthe. "We mogen terugkijken op een gigantisch gezellig festival. Het was de tiende editie en dat was een reden om een dubbel feestje te vieren, en dat hebben we met elkaar zeker gedaan. Wij hebben genoten." Dit jaar werkten 175 vrijwilligers en vijf bestuursleden aan het festival.

Verbeteringen

Nieuw dit jaar was onder andere het Buitenpodium, "maar dat kwam nog niet goed genoeg uit de verf", vindt Van der Veen. "Je merkt dat dat voor de bezoekers wat nieuw was. We moeten nadenken over de plek van het Buitenpodium. Of dat dichter bij de camping zou moeten, of dat het centraler op het festival zou moeten. Daarover gaan we overleggen met de bezoekers."

Kers op de taart

"Ik vind de cross altijd gigantisch mooi, vanwege al die blije koppies van de deelnemers en de bezoekers", vertelt Van der Veen. "Met name bij de Gekkenhuisklasse, waarbij ze gekke voertuigen bouwen, zijn deelnemers het hele jaar door al bezig om ieder weekend te knutselen en te sleutelen met een groep vrienden. En dan is het Boerenrockfestival toch wel dé plek om je kunsten te vertonen en je creaties te showen. En het is fantastisch om dan het publiek en de deelnemers te zien genieten. Dat is voor ons echt de kers op de taart.."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.