'Student koopt studieboeken steeds later'

EMMEN - Topdrukte in de Studieboekencentrale in Emmen. Traditiegetrouw worden er ruim 2,5 miljoen boeken verpakt in de zomermaanden. Toch ziet het bedrijf een verschuiving.
Studenten kopen steeds meer op het laatste moment hun studieboeken. "Er is nu een 24-uursmentaliteit", meent manager Simone Hiemstra van de Studieboekencentrale. Dat maakt het werk moeilijker te plannen.

Na het seizoen

"Ik bestel na het seizoen. Net als de meeste hbo'ers", zegt de 26-jarige student John Sarton lachend. Hij heeft een vakantiebaan bij de centrale. "Dat levert hier nogal wat problemen op."

Regen

Ook merkt het bedrijf dat het aantal bestellingen op bijvoorbeeld een regenachtige dag veel hoger ligt. De klant verwacht dan nog steeds dat het boekenpakket de volgende dag wordt bezorgd. "Het is lastig om daarop te anticiperen, maar dat is ook gelijk een uitdaging", vindt Hiemstra.
Zo'n zeventig procent van alle boeken die het bedrijf verkoopt, wordt in de zomermaanden verwerkt. Om dat voor elkaar te krijgen, werken er op dit moment tweehonderd vakantiekrachten. Half september wordt het er weer rustiger.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.