Emmenaar de cel in voor inbraak en drugsbezit

De rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN/GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Emmen moet voor een woninginbraak en een autodiefstal vijf maanden de cel in.
De Emmenaar pleegde 's nachts op 22 mei een woninginbraak in de M.L. Kingstraat in Groningen. Hij stal daarbij onder meer de sleutels van de auto van de bewoner en nam de wagen vervolgens mee.
De eigenaar van de woning zag dat de deur tussen de garage en de woning openstond. Hij alarmeerde de politie. De agenten spotten de gestolen auto op de A28 en zetten de achtervolging in. Met een snelheid van 170 kilometer per uur reed de Emmenaar Assen binnen. Daar reed hij zichzelf klem.
Cocaïne in prullenbak op politiebureau
De man werd in december nog betrapt op een winkeldiefstal in een supermarkt in de stad Groningen. Hij werd afgevoerd naar het politiebureau.
Daar probeerde hij ongezien wikkels in een prullenbak weg te moffelen. Een agent zag dit gebeuren en viste de wikkels weer uit de bak. Hierin zat cocaïne verstopt, zo bleek later.
Behandeling verplicht
Op zitting zei de Emmenaar dat hij niet de hulpverlening in wilde. De rechter vond dit wel noodzakelijk en legde de man naast de vijf maanden cel nog eens twee maanden voorwaardelijke celstraf op. In de proeftijd moet de Emmenaar zich laten behandelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.