Peters en Krohne schieten Emmen langs Almere City

VOETBAL - FC Emmen heeft zich in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen prima gerevancheerd tegen Almere City FC, de ploeg die Emmen vorig jaar elimineerde in de play-offs. Het werd 2-0 voor de thuisclub, door treffers van Cas Peters en Rogier Krohne.
Voor Cas Peters was het zijn eerste treffer sinds zijn rentree bij de Drentse club én dat in zijn eerste optreden als basisspeler én exact twee jaar na zijn eerste treffer in Emmen-shirt. Op 22 augustus 2014 scoorde Peters namelijk drie keer tegen Jong PSV.

Eerste helft

FC Emmen startte het duel tegen Almere City 'gewoon' met Issa Kallon, die de zondagtraining nog moest laten schieten omdat hij ziek was en de snelle aanvaller was ook de eerste speler die voor gevaar zorgde. Zijn schot, nadat Rogier Krohne zijn poging geblokt zag worden, ging echter ruim over. De thuisclub was sterker, ontwikkelde veel druk op Almere City dat maar moeizaam tot een fatsoenlijke opbouw kwam. In de 23e minuut strafte Cas Peters zwak uitverdedigen genadeloos af. De linkerspits ontfutselde Gaston Salasiwa de bal en schoot onberispelijk hard binnen in de korte hoek. Kort na de 1-0 kreeg Rogier Krohne de kans op 2-0 uit een voorzet van Gersom Klok, maar de spits miste. Ook aanvallend wist Almere City FC niet te imponeren. De van FC Emmen overgekomen Rick ten Voorde stond op een eiland voorin en ook over de zijkanten kwam er geen enkel gevaar. De enige die nog een poging waagde op de goal van Dennis Telgenkamp was Soufyan Ahannach, maar zijn schot ging ruim over.

Tweede helft

Almere City FC leek in de beginfase van de tweede helft te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden voor een resultaat. Kansen kwamen er voor Ahannach (schot voorlangs), Ten Voorde (kopbal naast) en Yener Arica (schot over). Emmen werd op tijd wakker en vooral via Kallon ontstond er weer dreiging aan de andere kant. Twee kansen, waarvan één zeker binnen had gemoeten, verprutste de rechterspits. Zijn derde actie was wel succesvol. De pass op Krohne, in de 61e minuut, werd door de spits gepromoveerd tot 2-0. Het betekende voor de Drent zijn derde treffer van het seizoen. Op dat moment zat Cas Peters al op de bank. Hij werd iets voor het uur vervangen door Oguzhan Türk. De tweede treffer betekende de nekslag voor Almere City FC. Het wachten was op de derde Emmen-goal. Die kwam niet. Al was de beste man van het veld, Sander Rozema, daar twee keer dichtbij.
FC Emmen heeft na vier duels 7 punten. Vrijdagavond gaat Emmen op bezoek bij het nog ongeslagen FC Volendam.
Het liveblog kunt u hierteruglezen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.