Geen bezwaren tegen recreatie en wonen Nijstad

HOOGEVEEN - Er is geen enkel bezwaar binnen gekomen bij de Raad van State tegen de grootschalige ontwikkeling van wonen en recreatie bij Nijstad.
De kavels waar de woningen aan het water moeten komen zijn al uitgegraven en de aanleg van het dagstrand aan de overkant van de waterplas is in volle gang.

Het plan

De ombouw van de voormalige zandwinning tot woon- en recreatiegebied is een idee van de Hoogeveners Bert Zuidema en Berry Beuker. Er komen 14 permanente woningen en 105 recreatiewoningen op en aan het water aan de zijde van de Hoogeveense Vaart en aan de kant van Echten. Aan de A28-zijde komt een strand, een paviljoen en voorzieningen voor dagrecreatie zoals een steiger met elektrobootjes.
Lees meer: In bikini aan het Hoogeveense strand? Volgend jaar is het zover
Geen bezwaren
"Bert en ik hadden ook niet verwacht dat er omwonenden naar de Raad van State zouden stappen. We hebben heel vroeg in de plannenmakerij al met omwonenden gesproken en ook stukjes van het ontwerp aangepast toen er bij het maken van het bestemmingsplan door de gemeente zienswijzen van omwonenden werden ingediend. De zorgen van omwonenden gaan vooral over eventuele geluidsoverlast en het in goede banen leiden van de verkeersstromen" zegt mede-eigenaar Berry Beuker van Nijstad.

Dagrecreatie

In Hoogeveen valt nog een wereld te winnen als het gaat om dagrecreatie. Het ontwikkelen van meer recreatiemogelijkheden is onderdeel van het collegeprogramma van de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.