Jannes genomineerd voor Buma NL Award: 'Mijn fans hebben gesproken'

Jannes is genomineerd voor een award met zijn album 'Onderweg naar jou' (Rechten: archief RTV Drenthe)
Jannes is genomineerd voor een award met zijn album 'Onderweg naar jou' (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Jannes is met zijn album 'Onderweg naar jou' genomineerd voor een Buma NL Award in de categorie 'Beste Album Hollands'.
De volkszanger presenteerde zijn album in juni in de De Bonte Wever in Assen.


Massaal gekocht
"De reacties op dit album zijn fantastisch. Mijn fans hebben gesproken, ze hebben massaal mijn cd gekocht. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor," zegt Jannes tegen RTV Drenthe. "Ik heb er heel bewust voor gekozen om een dvd met een road movie bij dit album te doen. Dit is een beloning voor de extra tijd en energie die ik erin heb gestopt."

Hazes jr. en Weber

Andere genomineerden in de categorie 'Beste Album Hollands' zijn Marianne Weber & John de Bever met 'Dat is Liefde' en Andre Hazes jr. met 'Leef'.
Belangrijke onderscheiding
In totaal zijn vijftien Nederlandse artiesten, verdeeld over vijf categorieën, genomineerd voor de Buma NL Awards. Dat zijn de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur.
De muziekvakprijzen worden 20 september uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.