Olympiërs weer thuis: 'Heel bijzonder om dit mee te maken'

ASSEN/AMSTERDAM - De Nederlandse Olympische sporters werden vanmiddag gehuldigd in de RAI in Amsterdam. Uit het vliegtuig dat vanmiddag landde stapten ook enkele Drentse sporters, zoals roeister Ilse Paulis die goud won.
Ook volleybalster Laura Dijkema en handbalster Loïs Abbingh, die afgelopen weekend net naast een medaille grepen, landden vandaag in Amsterdam.

'Heel bijzonder'

Dijkema was onder de indruk van het onthaal. "Het is heel bijzonder om dit mee te maken. Er vlogen F16's langs en de brandweer begon te spuiten", reageert ze.
Dijkema greep met de volleybaldames net naast een medaille. "Natuurlijk knaagt het nog een beetje, maar we mogen trots terugkijken op een heel mooi toernooi."

Andrea Deelstra

Ook marathonloopster Andrea Deelstra uit Dwingeloo was bij de huldiging. Tijdens de marathon eindigde ze als zestigste. "Ik ging voor een goede prestatie, dat is niet helemaal gelukt. Maar als je hier vandaag bent en de sfeer meemaakt, dan ben ik heel blij dat ik die dag gefinisht ben."

'Heel andere wereld'

Handbalster Loïs Abbingh, oud-speelster van E&O in Emmen, was nog een beetje van haar apropos. "Je stapt het vliegtuig uit, de bus in en dan kom je hier: een heel andere wereld", vertelt ze. "Bijzonder om dit mee te maken. Maar het duurt nog wel even voordat je alles een plekje hebt kunnen gegeven."
Zwemster Inge Dekker uit Assen was ook bij de huldiging. Echt Drents voelt ze zich overigens niet meer. "Ik ben in Assen geboren, dus officieel ben ik een Drentse. Maar ik heb er nog geen drie jaar gewoond. Mijn ouders wonen er wel weer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.