Paulis met gouden plak terug in Nederland: Carrière nu al geslaagd

ROEIEN - Ze is nog maar 23 jaar en heeft nu al olympisch goud: Ilse Paulis. Anderhalve week geleden won de roeister tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro samen met Maaike Head een gouden medaille in de lichte dubbeltwee.
Paulis, die jarenlang in Dalen woonde, kwam vandaag terug in Nederland en werd gehuldigd in de RAI in Amsterdam. "Ik ben heel trots. In Rio konden we het al goed vieren met alle Nederlandse supporters. En dan kom je hier terug en zijn er ook veel enthousiaste mensen", zegt ze.

'Carrière nu al geslaagd'

Voor Paulis is de gouden plak het absolute hoogtepunt in haar carrière. "Het is in één keer raak. Wat er ook gebeurt, mijn carrière is nu al geslaagd."
Paulis genoot tijdens het toernooi. "Van tevoren dacht ik: de Spelen moeten heel groots en machtig zijn. Dat was het ook wel, wat betreft de sfeer. Sport leeft en wordt gevierd."

Geen spanning

De wedstrijd zelf beleefde ze niet anders dan andere toernooien. "Dat was wel grappig. Het roeitoernooi was misschien wel slechter georganiseerd dan een WK. Dat is wel een beetje een rare tegenstrijdigheid", lacht ze.
Paulis en Head leken de wedstrijd zonder spanning te winnen. "Dat klopt eigenlijk wel", legt Paulis uit. "Het vertrouwen hebben we over het hele seizoen kunnen uitbouwen. We verloren geen wedstrijd."
Maar dan moet het natuurlijk nog wel gebeuren. "We hadden een goede modus gevonden. We moesten het hoofd koel houden, het plan uitvoeren en hopen dat het genoeg was."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.