'Ouderen voelen minder goed aan wat hun lichaam nodig heeft op warme dagen'

Ouderen voelen de warmte minder goed aan (Rechten: Pixabay)
Ouderen voelen de warmte minder goed aan (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Vanwege de warmte die voor de komende dagen voorspeld is, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Ook bij zorginstellingen van Interzorg in onder meer Assen heeft dat gevolgen.
"Wij treffen een aantal maatregelen. We passen elke dag ons programma aan het weer aan", zegt manager Elly van der Woude van Interzorg.
Volgens Van der Woude voelen ouderen minder snel aan wat hun lichaam nodig heeft op warme dagen. "Vooral bij dementerende ouderen, gaat de prikkel van eten en drinken al achteruit. Met dit soort dagen is dat extra het geval."
Medewerkers van Interzorg letten tijdens tropische dagen extra op. "We attenderen onze medewerkers er daarom op dat ze toezien op extra drinken en dat ze mensen helpen hun woning koel te houden." Op een warme dag worden 's middags ook ijsjes uitgedeeld. "Ik kan u verzekeren als u ijsjes uitdeelt op zo'n dag, dan tovert dat bij iedereen een glimlach op het gezicht."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.