Zorgteams voor uitvoering Wmo in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen voert de nieuwe plannen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) per 1 januari 2017 in.
Een aantal kleine zorgaanbieders probeerde via de rechter de plannen tegen te houden, maar werd in het ongelijk gesteld.
De gemeente Emmen voegt de schoonmaakondersteuning en begeleiding samen. Het werkgebied binnen de gemeente Emmen wordt opgedeeld in zes gebieden. In elk gebied wordt één grotere zorgaanbieder hoofdaannemer. Die hoofdaannemer moet samen met andere zorgaanbieders bepalen hoe de zorg geleverd gaat worden.
In elk gebied komt een onafhankelijk toegangsteam waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen op het gebied van schoonmaak, begeleiding en beschermd wonen.
Volgens wethouder Jan Bos wordt het vragen van hulp gemakkelijker. "Mensen ervaren het hulpaanbod nu nog vaak als ‘ingewikkeld en versnipperd’. Daarom gaan we het anders organiseren: minder loketten en minder regels."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.