Hotels in Borger-Odoorn vragen meer toeristenbelasting dan gemeente: 'Het is misleiding'

Een aantal hotels in Borger-Odoorn vraagt meer toeristenbelasting dan de gemeente voorschrijft (Rechten: Pixabay)
Een aantal hotels in Borger-Odoorn vraagt meer toeristenbelasting dan de gemeente voorschrijft (Rechten: Pixabay)
EXLOO - In de gemeente Borger-Odoorn zijn verschillende hotels die een hoger tarief aan toeristenbelasting rekenen dan de gemeente voorschrijft.
Zo rekent De Meulenhoek in Exloo 1,20 euro en hotel De Hunzebergen in Exloo vraagt 2 euro terwijl het tarief van de gemeente 1,10 euro is. "En het gebeurt op meerdere plekken, maar het is geen overdreven groot probleem", zegt wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn.

Misleiding

Trip is niet blij met de bedragen die sommige hotels rekenen. "Als die bedrijven zeggen dat de toeristenbelasting 1,20 of 2 euro is, dan is dat niet in orde. Want dat klopt niet. Dan is het eigenlijk misleiding", vindt Trip. "We zijn daar niet gelukkig mee."

Geen actie

De gemeente onderneemt echter geen actie tegen de hotels die kiezen voor een hoger tarief. "We gaan het wel aankaarten bij Koninklijke Horeca Nederland en brancheorganisatie RECRON, maar we vinden het te veel moeite om het te corrigeren." Trip denkt dat ondernemers vooral zichzelf hebben met de tarieven. "We krijgen af en toe reacties van mensen over de toeristenbelasting. Dan leggen we uit hoe het in werkelijkheid zit en dan zijn die mensen best wel verontwaardigd tegenover de bedrijven waar ze de dienst afnamen. Ik denk dat ondernemers zichzelf in de vingers snijden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.