​Andrea Strijker met koffer vol knuffels naar Griekse vluchtelingenkampen

NIETAP - Andrea Strijker uit Nietap vertrekt volgende week naar Thessaloniki in Griekenland om hulp te bieden aan vluchtelingen.
"De omstandigheden daar zijn heel erg slecht. De Grieken doen wat ze kunnen, maar de situatie is niet goed", vertelt Strijker. "Het water is regelmatig op en in de tenten is het soms zo'n 42 graden. Het afval wordt niet opgeruimd en daar komen weer vliegen op af." Ook het eten is slecht, volgens Strijker.
Strijker gaat onder meer flesjes water uitdelen in de vluchtelingenkampen. "Ons streven is minimaal duizend flesjes water per dag uit te delen. Daarnaast willen we helpen met kleding, EHBO en dat soort dingen."
Het is de vierde keer dat Strijker naar Griekenland gaat op een missie. Ze is als vrijwilliger verbonden aan de Live for Lives Foundation. Die stichting is afhankelijk van donaties. "Hoe meer we binnenkrijgen, hoe mooier. We kunnen voor 15 euro vijftig flesjes water kopen." De reis duurt een week.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.