Theatervoorstelling Onderweg naar Later bijna klaar om te knallen in Emmen

EMMEN - Het was zwoegen en zweten vandaag in de brandende zon. Een tiental danseressen was flink aan het repeteren voor de theatervoorstelling Onderweg naar Later.
Het stuk wordt uitgevoerd in de oude dierentuin in Emmen.
Moeder aarde
Onderweg naar Later is onderdeel van een trilogie. In drie toneelstukken van Stichting Walkyre Echo's wordt de schoonheid van Moeder Aarde belicht, maar ook wordt benadrukt hoe wij als mens er nu op een verkeerde manier mee omgaan.
"De theatervoorstelling gaat over de hele evolutie en in dat verhaal speelt een verhaal van een jongetje van wie zijn ouders gescheiden zijn. Hij ontmoet een wereld- en tijdreiziger die hem uitlegt wat de tijd betekent en welke keuzes je kunt maken in je eigen leven", aldus regisseur Geke Hoogstins.
Boodschap
Het theaterspektakel, met onder andere live muziek, video en dans heeft een duidelijke boodschap. "De boodschap is vooral in het groot: de zorg voor de aarde. We laten in de voorstelling de groei van de aarde zien en daarna wat we met haar aan het doen zijn", vertelt Geestins.
Heimwee speelt daarbij ook een belangrijke rol, niet alleen van het jongetje dat wegloopt bij zijn ouders. Maar ook de heimwee naar de mooie natuur zoals hij vroeger was.
Oude Dierentuin
De voorstelling Onderweg naar Later gaat volgende week donderdag in première en is tot en met zondag 4 september te zien in de oude dierentuin in Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.