Fietstocht naar Mont Ventoux: 16 lekke banden en 35 graden

De groep is halverwege, maar niet zonder ongemakken (Rechten: Marijke Cordemeyer)
De groep is halverwege, maar niet zonder ongemakken (Rechten: Marijke Cordemeyer)
MEPPEL - De veertien fietsers die 1.400 kilometer afleggen van Meppel naar de Mont Ventoux in Frankrijk, zijn nu halverwege.
De groep onderneemt de tocht om geld op te halen voor de hulpactie Groot verzet tegen kanker. Volgens begeleider Marijke Cordemeyer hadden de fietsers vandaag een pittige dag. "Het is heel warm, ongeveer 35 graden", zegt ze. "Maar ze doen het heel goed."

Lekke banden

Ook de wegen zijn niet overal even goed. "We zitten op zo'n zestien lekke banden. Sommige wegen zijn van slechte kwaliteit en dan komen er steentjes in de banden. Vandaag was de route ook een beetje moeilijk."
Als de fietsers hun dag erop hebben zitten, heeft de begeleiding de groep al ingecheckt bij de slaapplaats. "We zetten dan massagetafels klaar. Dan masseren we de mensen die dat nodig hebben", legt Cordemeyer uit.

Laat eten in Frankrijk

Ook regelen de begeleiders het eten. "In Frankrijk eet men natuurlijk laat, dus zorgen wij ervoor dat er alvast een pastamaaltijd klaarstaat. Dan kunnen ze al wat eten."
Morgen hebben de fietsers een rustdag. Volgende week dinsdag willen ze bovenop de Mont Ventoux staan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.