'Ze hebben schijt aan gehandicapten'

Er lijkt een grote bult mest op de gehandicaptenparkeerplaatsen te liggen (Rechten: Laura van Hemmen)
Er lijkt een grote bult mest op de gehandicaptenparkeerplaatsen te liggen (Rechten: Laura van Hemmen)
DWINGELOO - "Deze situatie troffen we aan bij schaapskooi Achter 't Zaand in Dwingeloo. Dit geeft aan hoe we over onze gehandicapte medemens denken."
Het zijn de woorden van Laura van Hemmen uit Onnen over een foto die ze gisteren maakte bij de schaapskooi in Dwingeloo.


Mestbult

Op de foto zijn gehandicaptenparkeerplaatsen te zien. Maar auto´s lijken er niet te kunnen parkeren, vanwege een grote bult mest die op de parkeerplaatsen ligt. "Onze eerste reactie was: ze hebben schijt aan gehandicapten", zegt Van Hemmen.


'Het kon niet anders'

Maar volgens Natuurmonumenten ligt de situatie iets genuanceerder. "Ik heb contact gehad met de schaapherder. Het klopt inderdaad dat er mest ligt, maar dat is op zijn eigen erf. De mest komt uit de schaapskooi en ligt er sinds gisteren. Vandaag wordt het opgehaald. Het kon even niet anders", zegt een woordvoerder.
Bovendien geeft de foto een vertekend beeld, zegt de woordvoerder. "Volgens de schaapherder ligt de mest niet op de parkeerplaatsen en kan er wel worden geparkeerd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.