FC Emmen klaar voor meetmoment tegen FC Volendam

VOETBAL - FC Emmen begint morgenavond in de uitwedstrijd tegen FC Volendam met dezelfde elf spelers als afgelopen maandag in het met 2-0 gewonnen duel tegen Almere City FC. Jurjan Mannes kampt nog met hamstringproblemen en is niet inzetbaar.
Oguzhan Türk, die maandag inviel, is nog niet in staat om negentig minuten te spelen en start vanaf de bank. "Aanvankelijk dachten we dat hij net zover was als Cas Peters, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik denk dat hij in staat is om een helft te spelen", aldus Dick Lukkien.

FC Volendam

Tegenstander FC Volendam is het seizoen goed begonnen en met 10 punten uit 4 duels is de club van Robert Molenaar, samen met Jong Ajax en Jong PSV, koploper in de Jupiler League. Lukkien: "Het is een ploeg met ervaring in de as en met snelle, onberekenbare flankspelers. Misschien wel vergelijkbaar met ons elftal. Daarom zie ik de confrontatie ook wel als een meetmoment."

Meer scoren

De Emmen-trainer is tevreden over de start van zijn eigen elftal. "We hebben zeven punten behaald in de eerste vier duels en incasseerden pas twee treffers, het minst van alle clubs in de Jupiler League. Dat is dus goed. Wat beter kan? We moeten meer goals maken en we moeten beter aan een helft beginnen. De beginfase van beide helften tegen Almere City FC waren niet goed. Gelukkig liep dat deze keer goed af, maar je kan een tegenstander door een zwak begin ook in het zadel helpen."

Live op Radio Drenthe

FC Volendam - FC Emmen is live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begin om 20.00 uur. René Posthuma en Niels Dijkhuizen zijn de verslaggevers.

Opstelling FC Emmen

Tegenkamp; Fleuren, Siekman, Lima, Klok; Rozema, Olijve, Bos; Peters, Krohne en Kallon

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.