Vier bloemencorso's live te zien op TV Drenthe

De winnende corsowagen in Eelde vorig jaar (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De winnende corsowagen in Eelde vorig jaar (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
ASSEN - Muziek, theater en miljoenen kleurrijke dahlia’s, de ingrediënten van een bloemencorso. Deze zomer zendt RTV Drenthe vier corso's live op tv uit.
Het gaat om de corso's van Vollenhove, Eelde, Zundert en Lichtenvoorde. Niet alleen RTV Drenthe zendt de vier corso's uit. Datzelfde doen RTV Oost, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

Vier uitzendingen

Het spits wordt afgebeten door het bloemencorso in Vollenhove. Dat corso is op zaterdag 27 augustus en is dan vanaf 14.00 uur live te zien op de vier regionale omroepen. Daarna volgen op zaterdag 3 september het corso in Eelde, op zondag 4 september in Zundert en tot slot op zondag 11 september het corso in Lichtenvoorde.

Primeur

Het is de eerste keer dat de regionale omroepen op deze manier samenwerken. Elk corso is tegelijkertijd te zien op alle vier de regionale zenders. De regionale omroepen verwachten met de serie tv-uitzendingen een grote groep corsoliefhebbers een plezier te doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.