Ongediertebestrijders maken overuren in Drenthe

GIETEN - Vlooien, mieren en vooral wespen vormen op sommige plaatsen in Drenthe een ware plaag. Ongediertebestrijders maken overuren om al die nare beesten te vernietigingen.
Een oudere dame in Gieten heeft gebeld dat onder haar dakpannen waarschijnlijk een wespennest zit. Ongediertebestrijder Hans Hoekstra uit Gieten hoeft niet ver te rijden en staat om een uur of zeven 's avonds voor de deur. "We werken meestal twee avonden in de week over om iedereen te kunnen helpen", aldus Hoekstra.

Warm weer

De oorzaak van de grote hoeveelheid insecten is de zachte winter. Vooral wespen hebben daar volgens Hoekstra van geprofiteerd, bijna dagelijks haalt hij nesten weg: "Door het warme weer gaan mensen in de tuin zitten en dan ontdekken ze een wespennest."

Dode wespen

Het wespennest in Gieten is in mum van tijd weggehaald. Met een soort spuit injecteert de ongediertebestrijder gif in de nesten waarna de wespen binnen een uur overlijden. Hans Hoekstra rijdt door naar de volgende klus in Veendam, waar iemand mogelijk last heeft van mollen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.