Fleuren: Nooit te oud om te leren

VOETBAL - Hij staat bekend als de 'Maldini van De Koel' en naar alle waarschijnlijkheid had geen enkele voetbalvolger verwacht dat hij, Niels Fleuren, ooit nog eens in het shirt van FC Emmen zou spelen.
Niets is minder waar. Na dertien jaar in de hoofdmacht van VVV was er geen plek meer voor de 29-jarige verdediger in Venlo en dus verhuisde hij met zijn gezin naar Drenthe.
Eigenlijk was dat ook het enige punt van 'discussie' met FC Emmen. Het verhaal van de trainer sprak hem aan, net als de ambitie van de club. Het enige wat geregeld moest worden was een huis voor zijn gezin. "Dat is inmiddels voor elkaar", aldus de Limburger.

"Een teamspeler"

Fleuren noemt zichzelf een teamspeler, iemand die er altijd 100% voor gaat en nooit zal verzaken. Tot nu toe ben ik niet ontevreden over mijn prestaties in Emmen. We spelen wel iets anders dan ik gewend ben, want de trainer wil graag spelen met backs die hoog op staan. Maar dat is gewenning. Dat zal steeds beter gaan. Je bent nooit te oud om iets te leren toch? Doordat ik dieper sta kom ik ook vaker in de buurt van de goal. Wellicht kan ik dan ook mijn doelpuntentotaal verdubbelen dit seizoen (de teller van Fleuren staat na meer dan 350 competitieduels op 1).

"Wel raar dat ik mocht vertrekken"

De linkervleugelverdediger koestert, ondanks dat er geen plek meer voor hem was, geen wrok richting zijn oude club. "Nee hoor, het had best gekund dat ik bij die club oud was geworden. Maar ik wil voetballen en de technische staf van VVV had een andere of betere linksback op het oog. Dat kan, al vind ik het wel raar. Ik heb nagenoeg alles gespeeld, ook in de play-offs vorig seiozen."

Play-offs

Na vier duels heeft FC Emmen 7 punten behaald, waarmee de Drentse club op de 8e plaats staat. "Dat is ook wel terecht als je de wedstrijden bekijkt. Tegen RKC hadden we geluk, maar tegen Jong PSV hadden we misschien wel meer verdiend. Wat er dit jaar mogelijk is? Het is natuurlijk nog geen september, dus er kan nog wel wat gebeuren op de transfermarkt. Toch vind ik dat wij met onze spelers de play-offs moeten halen."
Vanavond FC Volendam - FC Emmen
Om 20.00 uur start voor FC Emmen de vijfde wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Volendam. Het duel, aan de Dijk, is live te volgen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.