TT krijgt pop-up museum in Assen

Voorlopig wordt het pop-up museum gebruikt als depot (Rechten: archief RTV Drenthe)
Voorlopig wordt het pop-up museum gebruikt als depot (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Al lange tijd droomt de stichting TT Museum van een eigen plek. In aanloop op dat echte museum komt er vanaf september een tijdelijk pop-up museum in De Nieuwe Kolk.
In eerste instantie wordt die plek gebruikt als depot waar huidige en toekomstige museumstukken opgeslagen kunnen worden. Als het pand is ingericht, wordt het misschien ook op bepaalde dagen opengesteld voor publiek.

Ideale plek

Volgens conservator Joost van Linge is deze ruimte een ideale plek om een echt begin te maken met het aanleggen van een collectie die waardig is voor het TT Museum: "We streven een tweeledig doel na, te weten het bewaren van cultureel erfgoed en het presenteren van een deel daarvan in het uiteindelijke TT Museum."
Ook stichtingsvoorzitter Jaap Timmer is enthousiast. "Er kan nu sprake zijn van één plek waar we alles kunnen opslaan wat we al hebben en nog gaan krijgen."

Definitieve plaats

Timmer kan nog geen mededelingen doen over de definitieve plaats van het museum. Eerder waren er plannen voor een TT Museum in het pand van 't Wapen van Drenthe. Dat pand wordt in september geveild, nadat de verkoop ervan in juli mislukte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.