Peters en Telgenkamp bezorgen FC Emmen zege

VOETBAL - FC Emmen boekte een knappe zege op medekoploper FC Volendam, die misschien niet verdiend was maar wel zwaarbevochten. Op de Dijk werd het 0-1. Matchwinner werd Cas Peters.
Door de zege heeft FC Emmen 10 punten uit vijf duels, waarmee de ploeg van trainer Dick Lukkien gedeeld 3e staat. Jong PSV is koploper met 13 uit 5 en dan volgt VVV met 12 punten.

Peters weer succesvol

Emmen kwam na iets meer dan een kwartier spelen op 0-1. Een vloeiende combinatie over links tussen Niels Fleuren, Henk Bos en Cas Peters werd door laatstgenoemde afgerond. Het was voor Peters zijn tweede treffer op rij. De voorsprong was verdiend, want de Emmenaren waren feller, scherper en kregen ook de betere kansen. In de slotfase van de eerste helft raakte Emmen het initiatief meer en meer kwijt aan de thuisclub. Kansen kwamer er voor Van Kippersluis, Van Velsen en Schouten, maar de rust werd bereikt met die 0-1 voorsprong al had Bos Emmen nog naar 0-2 kunnen schieten uit een aardige counter.

Telgenkamp

Ook in de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij, maar doelman Dennis Telgenkamp bleek niet te passeren. De ene redding was nog fraaier dan de andere. Zo ranselde de doelman schoten van Van Velsen, Tuyp en Kwakman uit zijn goal. De frustratie groeide aan de kant van de thuisclub, dat in het laatste kwartier niet meer gevaarlijk werd. Emmen had de storm overleefd en via Olijve was de ploeg zelfs nog dichtbij de 0-2.