Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Het Ermerstrand in Erm (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Ermerstrand in Erm (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Het is het laatste vakantieweekend in Drenthe en dat betekent dat er weer genoeg te doen is in de provincie. We zetten een aantal uitjes voor je op een rij.
Zaterdag

- Vandaag is de
. Verschillende molens openen de deuren voor publiek. Molenaars geven onder meer rondleidingen en er zijn marktjes.
- Assen staat dit weekend in het teken van het Preuvenement. Dat is een culinair en cultureel festival. Het festival wordt gehouden in de Gouverneurstuin en op de Brink.
- Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica houdt de komende twee dagen een locomotievenparade. Tussen 12.30 uur en 15.00 uur rijden locomotieven die vroeger werden gebruikt bij bijvoorbeeld de steenfabrieken en in de staatsbossen.
- In de kerk in Grolloo zijn vanavond en morgenavond vanaf 20.00 uur concerten van fluitisten. Talentvolle fluitisten krijgen workshops en treden 's avonds op.
- De gemeente Hoogeveen houdt vandaag een cultuurhistorische dag. Zo is er onder meer in Hollandscheveld een jaarmarkt. Daarnaast kun je tussen 14.00 uur en 17.00 uur bij de bierbrouwers van Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen terecht. De brouwers vertellen over hoe je bier maakt. Ook kunnen mensen verschillende bieren proeven.
- In Emmen is dit weekend het festival Steigerpop. Op het festival, in de Rietlanden in Emmen, varen bezoekers in bootjes van optreden naar optreden. Steigerpop is helemaal uitverkocht.
- Op het Ermerstrand in Erm is vanaf 12.00 uur vanmiddag het dancefestival Secret of Summer. Elf dj's en artiesten treden er op. Er zijn verschillende muziekstijlen, zoals deep house en electronic dance music.
- Op Hoogeveen Culinair kunnen bezoekers het hele weekend naar hartenlust eten en drinken in het Burgemeester Tjalmapark. Beide dagen zijn bezoekers vanaf 14.00 uur welkom.

Zondag

- De Vredehorstkerk in Hoogeveen gaat morgen weer open. De kerk werd verbouwd. Morgenochtend is de 'eerste' kerkdienst.
- Vanaf 11.00 uur is in Echten een trekkerbehendigheidsspel. Het spel is onderdeel van het honderdste Echtense feest. Nieuwsgierigen kunnen terecht op het terrein naast De Molenhoeve aan de Echtenseweg, tussen Echten en Hoogeveen.
- Meer dan zestig straatmuzikanten doen mee aan de zestiende editie van het 'Gooi maar in mijn pet-festival'. Het festival wordt gehouden in het centrum van Emmen. De muzikanten spelen vooral akoestisch.
- Op het vliegveld in Hoogeveen kunnen mensen morgen oude vliegtuigen en oldtimers bekijken. Het publiek is vanaf 10.00 uur welkom bij Wings & Wheels.
- Dalen staat morgen voor de 25e keer in het teken van de Miss Summer Verkiezing. Er zijn acht 'missen', waarvan één tot winnares wordt gekroond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.