Nancy van de Ven grijpt naast wereldtitel tijdens eerste vrouwenrace MXGP Assen

MOTORCROSS - Nancy van de Ven uit Vlissingen is vandaag vijfde geworden tijdens de eerste Grand Prix voor vrouwen op het TT Circuit van Assen. Livia Lancelot uit Frankrijk werd vierde en stelde daarmee haar derde wereldtitel, één race voor het einde van het seizoen, veilig.
Van de Ven, de nummer twee in de stand om het wereldkampioenschap, kwam in de eerste ronde ten val, maar maakte een mooie opmars. De overwinning ging naar Courtney Duncan uit Nieuw Zeeland.

Drentse debutante: Tessa de Olde

Tessa de Olde uit Nieuw-Amsterdam maakte vandaag haar debuut tussen het WK-geweld van de vrouwen. De 21-jarige Husqvarna-coureur finishte in de eerste race op de 29e. Normaalgesproken komt ze uit in de strijd om de Nederlandse titel. En dat was best even wennen.
"Het gaat een stuk harder en het is heel zwaar. Hier kun je bijna niet op trainen. Ik denk dat het vooral techniek is, maar natuurlijk ook kracht en conditie. De topvrouwen zijn er elke dag mee bezig", aldus De Olde.

Race 2 vrouwen om 10.50 uur

Morgen om 11.50 uur staan de vrouwen aan de start voor hun tweede race.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.