Wateroverlast in Zuidlaren: 'Dat is hier een probleem'

ZUIDLAREN - Zuidlaren had vannacht last van stevige regenbuien. Bij meerdere huizen en kelders kwam water naar binnen, omdat de riolering het niet aankon.
De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen. Nadat de riolering weer wat op gang kwam, konden bewoners zelf beginnen met dweilen.
"Het probleem ontstaat hier op het moment dat de putdeksels omhoog komen", zegt buurtbewoner Henk Ottens. "Dan maakt het eigenlijk niet meer uit hoe hard het regent. Het water loopt van alle kanten hiernaartoe. Dit is schijnbaar het laagste punt, waar alles uit het riool komt. Dat is hier een probleem."

'We kaarten het elke keer weer aan'

Martine Zuidersma had ook last van het water aan de Beukenlaan. "Mijn schoonheidssalon is ondergelopen. Ik moet kijken wat ik met de vloer moet doen", vertelt ze. Zuidersma zegt dat ze de eerste paar dagen niet kan werken. "Eerst maar kijken hoeveel schade er is."
Volgens Zuidersma is wateroverlast al langer een probleem. "We kaarten het elke keer weer aan, maar er wordt gezegd dat het nu weer goed is, omdat er een nieuw riool door de Beukenlaan loopt. Maar het is elke keer erger."
De gemeente Tynaarlo laat weten dat er dit jaar nog grotere rioolbuizen komen en dat het regenwater van het riool gescheiden wordt. Tot die tijd moeten bewoners het met zandzakken doen.

Buien

Heel Drenthe had te maken met flink wat regen en onweer. Op verschillende plaatsen werden meldingen gedaan van wateroverlast, onder meer in Hoogeveen, Tynaarlo en Vries.
De brandweer kreeg zo'n vijftien meldingen binnen. "Er was ook wel wat stormschade, maar niet heel groot", zegt woordvoerder Jacco Rodermond van de Veiligheidsregio Drenthe. Bij de meldkamer komen vandaag ook nog veel telefoontjes binnen over stormschade. "Maar wij halen eigenlijk alleen bomen weg als het gevaar oplevert, bijvoorbeeld voor ambulances."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.